Please reload

Siste innlegg

Onsdag 25. oktober: Åpent møte om forskningsprosjektet Tjenesten og MEg

10.20.2017

1/2
Please reload

Utvalgte innlegg

Onsdag 25. oktober: Åpent møte om forskningsprosjektet Tjenesten og MEg

10.20.2017

Forskere fra Sintef og Fafo inviterer til et åpent møte der vi ber om innspill til et nytt samfunnsfaglig forskningsprosjekt, som har fått midler fra Forskningsrådets behovsidentifiserte bevilgning BEHOV-ME.

 

Tid: Onsdag 25. oktober 2017, 18:00 – 20:00

Sted: Fafo, Borggata 2B, Oslo

Påmelding innen 23. oktober

 

Møtet vil bli sendt direkte i Fafo-tv. Du kan også se det i opptak senere eller spole bakover mens direktesendingen pågår.

 

Foto: Fafo

 

En av hovedutfordringene i dette forskningsprosjektet blir å fange opp variasjonen i pasient- og pårørendeerfaringer i møtet med offentlige tjenester, som skole, helse og velferd.

Forskningsrådet sa i utlysningen at «Pasientundersøkelser og mange CFS/ME-pasienter og pårørende beskriver vanskelige møter med det offentlige tjenestetilbudet, inkludert helsevesen, skole og NAV». Likevel ser vi at slike erfaringer er både sammensatte og ulike. Som forskere vil vi gjerne få et bedre innblikk i noe av dette mangfoldet, før vi endelig fastsetter metoder og arbeidsplan for dette prosjektet.

 

Møtet er lagt opp som en konsultasjon, der forskerne Thomas Halvorsen (SINTEF), Anne Kielland (Fafo) og Arne Backer Grønningsæter (Fafo) kort forteller om bakgrunnen for prosjektet og hva prosjektets tre arbeidspakker inneholder. Etter det vil vi gjerne ha innspill fra de fremmøtte, og håper å få høre fra både pasienter, pårørende og ansatte i de offentlige tjenestene som denne gruppen møter.

 

Hovedtema for møtet vil være pasienter og pårørendes levekår, samt erfaringer fra møtet mellom pasienter og pårørende og de offentlige tjenester, som helse, skole og NAV. Vi er innforstått med at noen av disse erfaringene vil dreie seg om hva slags behandlingstilbud som tilbys. Det vil vi gjerne høre om, men vi legger ikke opp til noen medisinskfaglig debatt om hva som virker eller ikke. Prosjektet vårt er samfunnsfaglig og skal hente inn data og erfaringer om sykdom og livssituasjon, og de erfaringene og perspektivene dette har gitt pasienter og pårørende.

 

Ordstyrer er Andrew Kroglund.

 

Praktisk informasjon

 

Møtet varer fra 18:00-20:00. Det er enkel servering. Møtet er gratis og åpent for alle. Bindende påmelding.

Fafo holder til i Borggata 2B ved politihuset og Grønland kirke. 10 minutters gange fra Oslo Sentralstasjon, 5 minutters gange fra Grønland eller Tøyen T-banestasjon, Buss 37 stopper utenfor. Borggata 2B har innkjøring via Grønlandsleiret

 

 

 

På programmet

 

 

Andrew Kroglund

Møteleder, konferansier og skribent

 

 

 

 

 

 

 

 

Thomas Halvorsen

Prosjektleder, Seniorforsker, SINTEF

 

 

 

 

 

 

Anne Kielland

Forsker, Fafo

 

 

 

 

 

Arne Backer Grønningsæter 

Forsker/Pensjonist, Fafo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg oss
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square