top of page

Onsdag 25. oktober: Åpent møte om forskningsprosjektet Tjenesten og MEg

Forskere fra Sintef og Fafo inviterer til et åpent møte der vi ber om innspill til et nytt samfunnsfaglig forskningsprosjekt, som har fått midler fra Forskningsrådets behovsidentifiserte bevilgning BEHOV-ME.

Tid: Onsdag 25. oktober 2017, 18:00 – 20:00

Sted: Fafo, Borggata 2B, Oslo

Påmelding innen 23. oktober

Møtet vil bli sendt direkte i Fafo-tv. Du kan også se det i opptak senere eller spole bakover mens direktesendingen pågår.

Lokale

Foto: Fafo

En av hovedutfordringene i dette forskningsprosjektet blir å fange opp variasjonen i pasient- og pårørendeerfaringer i møtet med offentlige tjenester, som skole, helse og velferd.

Forskningsrådet sa i utlysningen at «Pasientundersøkelser og mange CFS/ME-pasienter og pårørende beskriver vanskelige møter med det offentlige tjenestetilbudet, inkludert helsevesen, skole og NAV». Likevel ser vi at slike erfaringer er både sammensatte og ulike. Som forskere vil vi gjerne få et bedre innblikk i noe av dette mangfoldet, før vi endelig fastsetter metoder og arbeidsplan for dette prosjektet.

Møtet er lagt opp som en konsultasjon, der forskerne Thomas Halvorsen (SINTEF), Anne Kielland (Fafo) og Arne Backer Grønningsæter (Fafo) kort forteller om bakgrunnen for prosjektet og hva prosjektets tre arbeidspakker inneholder. Etter det vil vi gjerne ha innspill fra de fremmøtte, og håper å få høre fra både pasienter, pårørende og ansatte i de offentlige tjenestene som denne gruppen møter.

Hovedtema for møtet vil være pasienter og pårørendes levekår, samt erfaringer fra møtet mellom pasienter og pårørende og de offentlige tjenester, som helse, skole og NAV. Vi er innforstått med at noen av disse erfaringene vil dreie seg om hva slags behandlingstilbud som tilbys. Det vil vi gjerne høre om, men vi legger ikke opp til noen medisinskfaglig debatt om hva som virker eller ikke. Prosjektet vårt er samfunnsfaglig og skal hente inn data og erfaringer om sykdom og livssituasjon, og de erfaringene og perspektivene dette har gitt pasienter og pårørende.

Ordstyrer er Andrew Kroglund.

Praktisk informasjon

Møtet varer fra 18:00-20:00. Det er enkel servering. Møtet er gratis og åpent for alle. Bindende påmelding.

StartFragment

Fafo holder til i Borggata 2B ved politihuset og Grønland kirke. 10 minutters gange fra Oslo Sentralstasjon, 5 minutters gange fra Grønland eller Tøyen T-banestasjon, Buss 37 stopper utenfor. Borggata 2B har innkjøring via Grønlandsleiret

På programmet

Andrew Kroglund  Møteleder, kongeransier og skribent

Andrew Kroglund

Møteleder, konferansier og skribent

Thomas Halvorsen, Prosjektleder, Seniorforsker, SINTEF

Thomas Halvorsen

Prosjektleder, Seniorforsker, SINTEF

Anne Kielland, Forsker, Fafo

Anne Kielland

Forsker, Fafo

Arne Backer Grønningsæter, Forsker/Pensjonist, Fafo

Arne Backer Grønningsæter

Forsker/Pensjonist, Fafo

Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page